Veolia vesiteknologia

Lietteen terminen kuivaus, poltto ja biokaasutuotannon tehostaminen esillä Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyssä

BioCo™ lietteen kuivaukseen
BioCo™ on varma, yksinkertainen ja tehokas menetelmä kunnallisen ja teollisen lietteen termiseen kuivaukseen.

Suomen yhdyskuntien ja teollisuuden jätevesien puhdistuksessa syntyy vuosittain miljoonia tonneja märkää lietettä. Mikä neuvoksi, jos niitä ei enää merkittävissä määrin saada levitettyä pelloille? Veolia Water Technologies, Aquaflow  esittelee Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyssä Jyväskylässä 15.–16.5. pieneenkin mittakaavaan soveltuvat ratkaisunsa lietteen termiseen kuivaukseen ja polttoon.

  • BioCo™ on turvallinen, varma, yksinkertainen ja tehokas menetelmä niin kunnallisen kuin teollisen lietteen termiseen kuivaukseen myös matalissa lämpötiloissa.
  • BioCo™ BEES lämmöntalteenottojärjestelmällä saa lämpöenergiaa esimerkiksi mädättämön lämmitykseen.
  • BioCo™ ERS kuivatun lietteen poltto mahdollistaa termisen kuivauksen ilman lisäenergiaa.

Ratkaisut biokaasulaitosten toiminnan tehostamiseen

  • Termisellä hydrolyysillä voidaan tehostaa biokaasutuotantoa 30–50% ja vähentää lietteen määrää 25–35% ilman hajuhaittoja. Lopputuote on samalla hygienisoitu.
  • Veolian Bio Thelys™ ja Exelys™ takaavat energiantuotannon ja ympäristön kannalta optimaalisen lopputuloksen.
  • Biokaasulaitoksen rejektivesien käsittelyyn ratkaisumme on anammox-bakteeriin perustuva ANITA™ Mox -kantoaineprosessi, joka soveltuu erityisesti lämpimien ja väkevien rejektivesien käsittelyyn.


Turvallista vesihuoltoa automaattisen mikrobien analysaattorin avulla

TECTA™ kolibakteerien uusi ja entisiä pienempi pika-analysaattori tuo varmuutta ja joustavuutta kunnallisen vesihuollon arkeen. Omavalvontaan soveltuvan laitteen käyttöön ei tarvita laborantin koulutusta. Pika-analysaattori helpottaa jatkuvaa omavalvontaa etenkin alueilla, jotka sijaitsevat kauempana akkreditoidusta laboratoriosta. Veolian TECTA B4 on mukana myös YT19 -uutuustuotekilpailussa. Käythän äänestämässä!

Ratkaisut vesien haitta-aineiden poistoon

Lääkeaineet ja hormonit ovat pieninäkin pitoisuuksina haitallisia joutuessaan hajoamattomana mereen. Veolia tarjoaa toimivat ratkaisut myös biohajoamattomien haitta-aineiden poistoon. Esimerkiksi HSY testasi mikrohiekalla tehostetun laskeutuksen Actiflo-prosessia Veolian ActifloⓇ Carb –pilotlaitteiston avulla. Veolian Exeno™ on mm. Tanskassa osoittautunut luotettavaksi teknologiaksi lääkejäämien poistamiseksi yhdyskuntavesistä.  

Myös vesihuollon tulevaisuus on digitaalinen

Tutustu myös vesihuollon digitaaliseen tulevaisuuteen, Veolian AQUAVISTAan, josta toimitusjohtaja Seppo Wallinmaa kertoo videolla.

Tule tapaamaan meitä Yhdyskuntatekniikka 2019 -näyttelyyn  Jyväskylän Paviljonkiin osastolle B420 15.–16.5.2019. Näyttely on avoinna keskiviikkona 15.5. klo 9–19 ja torstaina 16.5. klo 9–15.

Lisätietoja:

Veolia Water Technologies, Aquaflow Oy
Myyntipäällikkö
Pauli Hyvärinen, +358 (0)40 557 6536
pauli.hyvarinen@veolia.com

http://www.veoliawatertechnologies.fi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: