Veolia vesiteknologia

Aquaflown haasteena vaihtelun hallinta

Aquaflown toimitusjohtaja Seppo Wallinmaa on johtanut Veolia-konserniin kuuluvaa asiantuntijayritystä vuodesta 2004.
– Meillä on hieno firma terveellä taloudellisella pohjalla. Nautimme pienestä koosta huolimatta arvostusta Veoliassa, Veolia Water Technologies, Aquaflown toimitusjohtaja Seppo Wallinmaa sanoo. Kuva: Mauri Ratilainen, Compic

Liikevaihdon ja tuloksen vaihtelu on projektiliiketoiminnassa jatkuva haaste. Noin 40 henkilöä työllistävän Veolia Water Technologies, Aquaflown liikevaihto on tällä vuosituhannella vaihdellut 6,3 miljoonasta 19,5 miljoonaan euroon.  

– Ennätysvuonna 2015 ylitimme uusissa tilauksissa 30 miljoonaa euroa, seuraavana vuonna ei saatu puoltakaan siitä, toteaa 15 vuotta yrityksen toimitusjohtajana työskennellyt Seppo Wallinmaa.

Suurimmat projektit ovat isoja sellu-ja paperiteollisuuden kohteita, missä rakennetaan puhtaalta pöydältä koko puhdistamo. Investointeina nämä ovat 10 miljoonan euron luokkaa.

– Parempien sellulaatujen hinnat ovat olleet ennätyskorkealla, mutta yhtään tehdasinvestointia ei viime vuonna päätetty. Projekteja on vireillä, mutta ne ei ole edenneet.

40 avainresurssia joustavin toimenkuvin

Savonlinnan seudulla on useita alihankintasuunnittelua tarjoavia toimistoja, jotka tuottavat palveluja muillekin kuin Aquaflowlle.  

– Pidämme omanamme ydinosaamisen resurssit eli prosessisuunnittelun ja omat laitteet. Muu suunnittelu ja isommat kenttätyöt hankitaan vakituisten partnereiden kautta, Seppo Wallinmaa sanoo.

–  Mutta kun meillä on kiire, on muillakin kiire. Greenfield-tehdashankkeissa meidän osuutemme tilataan yleensä viimeisenä. Kun isoon tehtaaseen ostetaan esimerkiksi sellukuitulinja tai paperikone, jäteveden kuormitusarvot tarkentuvat vasta 3-4 kuukautta myöhemmin.

Wallinmaa luonnehtii jokaista omassa organisaatiossaan työskentelevää 40 ihmistä avainresurssiksi. Silti henkilöstöltä vaaditaan joustavuutta, esimerkiksi siten, että suunnittelijat toimivat myös myynnissä ja tarjousvalmistelussa.

Kansainvälinen vesitekniikan osaaja

Seppo Wallinmaan oma erikoisosaaminen on Aquaflown toiselta pääliiketoiminta-alueelta eli teollisuuden, laboratorioiden ja etenkin kuntien vedenkäsittelystä. Vesi- ja ympäristötekniikan DI valmistui 1990 rakennusosastolta Tampereen teknillisestä korkeakoulusta ja siirtyi pian pääkaupunkiseudulle Suunnittelukeskuksen (nykyisin FCG) palvelukseen suunnittelemaan puhdistamoita Suomeen, Venäjälle ja Baltiaan.  

Edellytyksiä kansainväliselle uralle hän oli hankkinut jo vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, missä sittemmin professori Matti Viitasaaren kannustamana teki myös diplomityönsä Duke University -yliopistossa Pohjois-Carolinassa.

– Palattuani pääsin työelämään kiinnin juuri ennen 1990-luvun lamaa. Lama olikin kova koulu ja jätti tälle sukupolvelle leiman, että työ on itsetarkoitus, sillä kaikki muut vaihtoehdot ovat huonompia, Wallinmaa pohtii.

Wallinmaa siirtyi 1993 suomalaiseen vientiyritykseen, Noponiin, myymään jätevedenkäsittelyn laitteita Pohjois-Amerikkaan ja Länsi-Eurooppaan. Perheen perustaminen ei kuitenkaan sopinut hyvin yhteen ainaisen matkustelun kanssa, joten Wallinmaa palasi projektipäälliköksi Suunnittelukeskukseen. Sieltä hänet rekrytoitiin Vivendi-konserniin tanskalaisen 400 hengen Krüger A/S:n perustaessa Suomeen tytäryhtiön.

Urakierrosta kokonaisnäkemystä arvoketjuun

Vuosituhannen vaihteessa yhdysvaltalainen US Filter osti Aquaflown ja Krüger toimi sen sisaryhtiönä vuoteen 2004. Wallinmaa työskenteli alivuokralaisena Aquaflown Helsingin toimistossa, kunnes hänet kutsuttiin myös Aquaflown toimitusjohtajaksi.

– En olisi kuvitellut, että reissaan Helsingin ja Savonlinnan väliä 15 vuotta, mutta edelleenkin tässä on jatkuvasti jotain uutta kehittämistä, Wallinmaa toteaa.

Hän pitää hyvän johtajan ominaisuutena palkata itseään fiksumpia ja suosia urakiertoa kasvattamaan kokonaisnäkemystä koko arvoketjuun. Aquaflown henkilöstön keski-ikä on 48–49 vuoden tuntumassa.

–  Talossa on ihmisiä, joilla on uraperspektiiviä edessä, esimies näkee.

Henkilöstöpalveluyrityksen kanssa on haettu myös keinoja jatkaa työuraa loppupäästä. Eläkkeelle voi siirtyä pehmeästi jatkamalla tuntitöissä oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaisesti.

Aquaflow kilpailee osaajista siinä missä kaikki muutkin korkean teknologian toimijat. Osaamiskeskus Savonlinnassa, erityispuhtaan veden asiantuntijat Naantalissa sekä kuntien ja teollisuuden vedenkäsittelyn asiantuntijat Helsingin Konalassa muodostavat kukin oman tiiviin yhteisönsä.

Wallinmaa kuvaa yrityskulttuuria sanoilla suorituskeskeinen, tuloshakuinen, rento ja huumorintajuinen, välitön ja avoin.

– Kaikkea muuta kuin hierarkkinen. Suorituspaineet syntyvät asiakasprojektien vaatimuksista, mutta huumori auttaa. Aika hyvää läppää heitetään.   

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: