Veolia vesiteknologia

Antti Salokannel palasi Aquaflow’lle vesiteknologian pariin

Antti Salokannel aloitti työuransa Aquaflow’sta lähes 15 vuotta sitten ja palasi taloon alkuvuodesta 2017 työskenneltyään useissa muissa työpaikoissa. Salokannel työskentelee projektipäällikkönä Suomeen keskittyvissä projekteissa.”Aloitin tämän toisen työsuhteen Veolia Water Technologies, Aquaflow’ ssa vuodenvaihteessa. Työhön sisältyy tarjouksia, projektinhallintaa, hankintoja, projektien taloutta sekä prosessisuunnittelua ja tarkastuskäyntejä”, Salokannel kertoo.

Hän opiskeli Lappeenrannassa ja valmistui diplomi-insinööriksi membraanitekniikan ja polymeerikemian laitokselta vuonna 2004. Hänen ensimmäinen työpaikkansa oli tutkijana Kuopion yliopistolla Aquaflow’n rahoittamassa tutkimuksessa. Sen jälkeen hänelle tarjottiin töitä Aquaflow’lla Savonlinnassa. Puolentoista vuoden pestiin sisältyi muun muassa laitosten asennustarkastuksia ja käyttöönottotehtäviä Chilessä ja Kiinassa.

Salokannel on työskennellyt myös ÅF-Consultingissa metsäteollisuuden jätevesien asiantuntijana ja Pöyryllä Outotecin projekteissa. Sieltä hän siirtyi Outotecille vesienkäsittelyosastolle prosessien ja ratkaisujen asiantuntijaksi  kaivos- ja metalliteollisuuden vesienkäsittelyprojekteihin,

”Viime vuoden lopulla Veolia Water Technologies, Aquaflow haki projektipäällikköä. Muistin, että vuosia sitten lähtiessäni Aquaflow’n palveluksesta minut toivotettiin tervetulleeksi takaisin. Onkin tärkeää muistaa pitää hyvät suhteet työnantajiin myös erotilanteiden yhteydessä.  Niinpä päätin hakea ja olen nyt toista kertaa firmassa”, Salokannel kertoo.

”Tein 10 vuotta kaivos- ja metalliteollisuuden hydrometallurgisia ja vesienkäsittelyyn liittyviä projekteja, jotka keskittyvät epäorgaanisen kemian hallintaan. Veoliassa pääsen työskentelemään kunnallisen puolen jätevesiprojekteissa, juoma- ja prosessiveden käsittelyprojekteissa, eri teollisuusalojen vesienkäsittelyprojekteissa sekä myös kaivos- ja metalliteollisuuden projekteissa. Laaja-alainen vesienkäsittelysektorin projektitoiminta tuo vaihtelevuutta ja mielenkiintoa työhön.”

Salokannelta miellyttää myös työ pienemmässä yrityksessä, jossa työnteko on joustavaa. Taustalla Veolia tarjoaa kansainvälisen yrityksen osaamisen ja maailmanlaajuiset palvelut, mutta Aquaflow on suomalainen asiantuntijayritys, jolla on laaja-alainen tietämys vesiteknologiasta.

”Perheelliselle on myös helpompaa, että projektit keskittyvät Suomeen. Viisivuotiaan pojan isänä en kaipaa pitkäkestoisia ulkomaan projekteja.”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: