Veolia vesiteknologia

Aquavista säästää digitalisoimalla vesihuollon

Vesihuolto on oma prossessiteollisuuden alansa, ja kuten kaikessa prosessiteollisuudessa myös vesihuollossa digitalisaatio valtaa alaa. Vaatimukset puhdistustuloksen suhteen kasvavat ja edellyttävät puhdistustekniikassa uusia ratkaisuja, jotka on aina monimutkaisempia.

Digitalisaatio luo mahdollisuuden hallita prosesseja optimaalisella tavalla. Se mahdollistaa aina vaativampien puhdistusprosessien käytön ja sen avulla saavutetaan merkittäviä säästöjä laitoksen käyttö- ja ylläpitokustannuksissa.

Lisäksi digitalisaation avulla voidaan varmistaa, että puhdistustulos pysyy vaaditulla tasolla.

Merkittäviä säästöjä prosessin heikentymättä

Aquavista-tuoteperhe antaa suojatun yhteyden pilvipalveluun, ja puhdistamon tilaa ja sen toimintaa voidaan tarkkailla ja ohjata ajasta ja paikasta riippumatta. Aquavistan avulla voidaan tarkkailla laitoksen käyttökustannusten kehittymistä sekä prosessin tilaa ja verrata sitä muualla maailmalla oleviin vastaaviin verrokkilaitoksiin. Käytön etätuki on myös mahdollista.

Aquavista-palvelu sisältää myös tekoälyfunktion, niin sanotun autopilotin, jossa asiantuntijajärjestelmä tarkkailee prosessin tilaa ja tekee itsenäisiä päätöksiä siten, että käyttökustannuksissa saavutetaan merkittäviä säästöjä ilman, että prosessin tulos siitä heikkenee.

Seppo Wallinmaa
toimitusjohtaja, Veolia Water Technologies, Aquaflow Oy

Lue lisää vesihuollon digitalisaatiosta:

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: