Veolia vesiteknologia

Aquaflow tarjoaa monipuolista työtä ja mahdollisuuden oppia uutta

”Kaikkea ei opeteta koulussa”

Energiatekniikan insinööriksi valmistunut Tuomas Purhonen joutuu työssään Aquaflow’lla usein tilanteisiin, joissa koulun opit eivät riitä. Silloin täytyy vaan opetella käytännön kautta ja kysyä kokeneilta työkavereilta.

Purhonen on työskennellyt Aquaflow’n Savonlinnan toimipisteessä kesäkuusta 2017 alkaen. Sitä ennen hän oli ollut yrityksessä töissä jo kahtena kesänä.

”Aquaflow’lla on Savonlinnassa hyvä maine ja päätin aikoinaan kokeilla onneani. Pimputin ovikelloa ja kysyin, olisiko kesätöitä tarjolla”, Purhonen kertoo. Hän on Savonlinnasta kotoisin, viihtyy kaupungissa ja halusi jäädä kotiseuduilleen. Lisäkriteerinä työnhaulle hänellä oli halu työskennellä metsäteollisuuden suunnittelu- ja asennusvalvonnan parissa. Vesihuolto alana kiinnosti myös.

Opiskelujen aikana Purhonen on asunut eri puolilla Itä-Suomea. Energiatekniikan insinööriksi hän valmistui Savonia ammattikorkeakoulusta Varkaudesta. Lisäksi hän suorittanut talotekniikan perustutkinnon Savonlinnassa ja opiskellut maa- ja metsätalousyrittämistä Mikkelissä.

Nykyään hänen työhönsä kuuluu sekä suunnittelutehtäviä pöydän ääressä, että asennusvalvontaa kentällä.

”Aquaflow’lla on mahdollisuuksia suuntautua moneen asiaan, ja täällä otetaan huomioon työntekijöiden vahvuudet. Suunnittelupuolella meillä on pieni ryhmä, mutta käytännössä koko Savonlinnan konttori puhaltaa yhteen hiileen”, Purhonen kertoo.

Itä-Suomesta pääsee välillä myös kauemmaksi. Purhonen oli äskettäin kuukauden mittaisella komennuksella Etelä-Ruotsissa, missä uusittiin sellutehtaan jätevedenpuhdistamon ilmastimet. Lisäksi hän on käynyt tarkastuskäynnillä Kiinassa.

Stora Enson Nymöllan ilmastimien asennus

”Ulkomaanreissut houkuttelevat, ne ovat kiinnostavaa vaihtelua”, toteaa Purhonen.

 

Käytännöllisyys ja kansainvälisyys kiinnostavat

Aiemmin Purhonen on työskennellyt asennus-, huolto- ja konetöissä. Monipuolisesta taustasta on ollut hyötyä nykyisessä työssä, jossa vaaditaan myös kätevyyttä ja käytännön taitoja.

”Olen viihtynyt tässä työssä hyvin. Työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Siihen sisältyy paljon sellaista, mitä haluan tehdä: suunnittelua ja pääsee välillä kentälle asennuksiin. Lisäksi täällä on mukavia työkavereita. On kiva tulla töihin”, Purhonen kiteyttää.

”Haluaisin kehittyä, tulla työssäni yhä paremmaksi ja mennä eteenpäin. Välillä tuntuu, että pitäisi osata ihan kaikkea. Varsinkin kentällä tarvitaan sellaista, mitä ei koulussa opeteta ja aiemmasta asennuskokemuksesta on paljon hyötyä. En ole suoranaisesti opiskellut jätevesien käsittelyä, mutta työtä tehdessä eri prosessit ovat alkaneet hahmottua .”

Työssä kehittymiseen Aquaflow tarjoaa sisäistä koulutusta ja mahdollisuuden opiskella työn ohessa. Purhonen aikoo kehittää kielitaitoaan ja laajentaa tietämystään erinlaisten kurssien avulla. Äskettäin hän suoritti Autodesk Inventor jatkokurssin ja on jo ilmoittautunut suunnittelun automatisointikurssille.

Muille alalle aikoville ja vesiosaamisesta kiinnostuneille Purhonen mainitsee, että alalla on tarjolla monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Ja hänen tapauksessaan myös mahdollisuus asua Itä-Suomessa, missä ovat harrastukset ja kaverit.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: